3 způsoby, jak citovat videohry

Obsah:

3 způsoby, jak citovat videohry
3 způsoby, jak citovat videohry
Anonim

Není neobvyklé odkazovat na videohry ve výzkumných novinách. Mnoho hlavních citačních metod bohužel dosud nevytvořilo konkrétní formát, který by bylo možné použít při citování videohry. Obvykle budete požádáni o uvedení stejných informací, jaké byste uvedli při citaci počítačového softwaru. Uveďte všechny informace, které si myslíte, že jsou důležité, aby váš čtenář měl přístup ke stejné hře, jakou jste udělali vy. The Modern Language Association (MLA), American Psychological Association (APA) a Chicago Manual of Style nabízejí návrhy, jak formátovat citaci pro videohru.

Kroky

Metoda 1 ze 3: MLA

Citovat videohry Krok 1
Citovat videohry Krok 1

Krok 1. Spusťte svůj Works Cited záznam s názvem hry

Napište název hry kurzívou, přesně tak, jak je uveden na titulní obrazovce hry. Používejte číslice všude, kde to hra dělá, aniž byste slovo uvedli. Za název hry vložte tečku.

Příklad: Fortnite

Citovat videohry Krok 2
Citovat videohry Krok 2

Krok 2. Zahrňte verzi a platformu

Při citování videohry jsou obvykle nejdůležitějšími verzemi verze hry a platforma, na které jste ji hráli. To umožní vašim čtenářům přístup ke stejné hře, jakou jste hráli vy, přestože by si ji museli sami načíst, aby získali obsah, o kterém mluvíte. Přidejte rok, kdy hra vyšla. Verzi, platformu a rok oddělte čárkami. Umístěte období po roce.

Příklad: Fortnite. Battle Royale Mode, PS4 Pro, 2017

Citovat videohry Krok 3
Citovat videohry Krok 3

Krok 3. Zavřete všechny další informace

Na konci citace přidejte veškeré informace, které jsou relevantní z důvodů, pro které hru citujete. To může zahrnovat designéry, hlasové herce nebo jiné lidi zapojené do výroby hry.

Pokud jste například ve svém příspěvku diskutovali o skóre hry „Fortnite“, můžete do svého díla citovaného Works přidat název skladatele skóre: Fortnite. Battle Royale Mode, PS4 Pro, 2018. Toprak, Pinar, skladatel

Citovaný formát MLA Works:

Název hry. Verze, platforma, rok vydání. Další informace jako nezbytné.

Citovat videohry Krok 4
Citovat videohry Krok 4

Krok 4. Pomocí citací v textu odkažte čtenáře na konkrétní části hry

Citace v závorkách v textu obvykle nejsou při diskusi o obsahu videohry v novinách povinné. Vaši čtenáři již vědí, o jaké hře mluvíte, a neexistují stránky ani časová razítka, která byste mohli použít. Citace v textu však můžete použít, pokud potřebujete své čtenáře nasměrovat na určitou úroveň nebo část hry.

Můžete například napsat „Přestože původně hráči Fortnite získali jen vychloubání za dosažení maximální úrovně, Epic Games nakonec začaly poskytovat další odměny (sezóna 6)“

Metoda 2 ze 3: APA

Citovat videohry Krok 5
Citovat videohry Krok 5

Krok 1. Uveďte název hry a popis

Pomocí běžného písma zadejte název hry tak, jak se zobrazuje na titulní obrazovce hry, a to se stejnými velkými písmeny, symboly nebo číslicemi. Za konec názvu zadejte mezeru a poté do hranatých závorek přidejte slova „Videohra“. Na vnější stranu uzavíracích závorek umístěte tečku.

Příklad: God of War [videohra]

Citovat videohry Krok 6
Citovat videohry Krok 6

Krok 2. Uveďte rok, kdy byla hra vydána

Rok, kdy byla hra vydána, může být na titulní obrazovce hry, nebo si ji můžete vyhledat online. Vložte rok do závorek, přičemž tečku umístěte mimo závorky.

Příklad: God of War [videohra]. (2018)

Citovat videohry Krok 7
Citovat videohry Krok 7

Krok 3. Uveďte jméno a umístění vydavatele

U videohry je vydavatel produkční společností. Jejich název a umístění sídla mohou být zobrazeny na titulní stránce hry, nebo si ji můžete vyhledat na webových stránkách produkční společnosti. Zadejte umístění (město a stát pro umístění v USA, město a země pro všechny ostatní), poté dvojtečku a poté název produkční společnosti. Za název produkční společnosti vložte tečku.

Příklad: God of War [videohra]. (2018). San Mateo, CA: Sony Interactive Entertainment

Formát seznamu odkazů APA:

Název hry [Videohra]. (Rok vydání). Místo: Vydavatel.

Citovat videohry Krok 8
Citovat videohry Krok 8

Krok 4. Pro citace v textu použijte číslo verze

Videohry, stejně jako další počítačový software, jsou často často aktualizovány. Vaše standardní citace v textu by obsahovala název hry a rok, kdy vyšla. Některé nebo všechny tyto informace však můžete mít v textu svého příspěvku. Přidejte číslo verze (je -li k dispozici), aby vaši čtenáři poznali konkrétní iteraci hry, kterou jste hráli.

Pokud je hra k dispozici na více platformách, můžete také chtít zahrnout platformu, na které jste hru hráli, do citace v závorkách v textu

Metoda 3 ze 3: Chicago

Citovat videohry Krok 9
Citovat videohry Krok 9

Krok 1. Začněte svou citaci u produkční společnosti

Základní multimediální bibliografický záznam v chicagském stylu by začínal jménem autora. U videoher je za autora díla považována produkční společnost. Na konci názvu produkční společnosti zadejte tečku.

Příklad: Rovio Entertainment

Citovat videohry Krok 10
Citovat videohry Krok 10

Krok 2. Zadejte název hry a číslo verze

Napište název hry kurzívou a poté tečku. Pokud jste hráli konkrétní verzi hry, zahrňte toto číslo běžným písmem za název hry. Pokud neexistuje žádné konkrétní číslo verze, jednoduše přejděte na další prvek.

Příklad: Rovio Entertainment. Angry Birds Transformers. V. 1.4.25

Citovat videohry Krok 11
Citovat videohry Krok 11

Krok 3. Zahrňte informace o platformě a publikaci

Znovu zadejte název produkční společnosti jako vydavatele hry a poté čárku. Poté přidejte rok, kdy byla hra vydána. Zadejte tečku a poté platformu, na které jste hru hráli.

Příklad: Rovio Entertainment. Angry Birds Transformers. V. 1.4.25. Rovio Entertainment, 2014. Android 4.0 nebo novější

Citovat videohry Krok 12
Citovat videohry Krok 12

Krok 4. Zavřete všechny další důležité informace

Pokud je ve hře něco, co je relevantní pro vaše důvody pro citování, měli byste tyto informace zahrnout do svého bibliografického záznamu i do poznámky pod čarou. To může zahrnovat jména režisérů, hlasových herců, skladatelů, designérů nebo dalších lidí, kteří na hře pracovali.

Příklad: Rovio Entertainment. Angry Birds Transformers. V. 1.4.25. Rovio Entertainment, 2014. Android 4.0 nebo novější. Soundtrack od Vince DiCola a Kennyho Meriedetha

Chicagský styl bibliografie:

Produkční společnost. Název hry. Verze #. Produkční společnost, rok vydání. Plošina. Jiná informace.

Citovat videohry Krok 13
Citovat videohry Krok 13

Krok 5. Oddělte prvky čárkami místo teček v poznámkách pod čarou

Umístěte horní index na konec jakékoli věty, na kterou ve hře odkazujete, mimo závěrečnou interpunkci. Do poznámky pod čarou vložte stejné informace, jaké jste uvedli v bibliografickém záznamu. Místo oddělování prvků tečkami však použijete čárky. Jediné období ve vaší poznámce pod čarou by mělo být na úplném konci.

Příklad: Rovio Entertainment, Angry Birds Transformers, v. 1.4.25, Rovio Entertainment, 2014, Android 4.0 nebo novější, soundtrack Vince DiCola a Kenny Meriedeth

Doporučuje: