Jak citovat Romeo a Julii v MLA

Obsah:

Jak citovat Romeo a Julii v MLA
Jak citovat Romeo a Julii v MLA
Anonim

Pokud píšete výzkumnou práci, možná budete muset jako zdroj použít Shakespearovu hru, například „Romeo a Julie“- zvláště pokud píšete referát pro hodinu literatury. Zatímco shakespearovské hry jsou často součástí antologií a jiných knih, citační formát těchto her se liší od jiných děl. Zejména Modern Language Association (MLA) má specifický formát, který se používá pouze při citování Shakespeara.

Kroky

Metoda 1 ze 2: Uvedení díla

Citujte Romeo a Julii v MLA Krok 1
Citujte Romeo a Julii v MLA Krok 1

Krok 1. Začněte vstup Shakespearovým jménem

Jako autor je Shakespeare prvním prvkem vaší citované práce. Nejprve uveďte jeho příjmení, za ním čárku a poté přidejte jeho křestní jméno. Za jeho křestním jménem vložte tečku.

Příklad: Shakespeare, William

Citujte Romeo a Julii v MLA Krok 2
Citujte Romeo a Julii v MLA Krok 2

Krok 2. Uveďte název hry

Pokud je kopie hry, kterou používáte jako zdroj, samostatná kniha, zadejte název kurzívou. Na druhou stranu, pokud je hra zahrnuta v antologii několika shakespearovských her, vložte název do uvozovek. Používejte velká a malá písmena, první slovo a všechna podstatná jména, zájmena, přídavná jména, příslovce a slovesa. Na konec názvu vložte tečku dovnitř závěrečných uvozovek antologie.

  • Příklad samostatné knihy: Shakespeare, William. Romeo a Julie.
  • Antologický příklad: Shakespeare, William. "Romeo a Julie."
Citujte Romeo a Julii v kroku 3 MLA
Citujte Romeo a Julii v kroku 3 MLA

Krok 3. Zahrňte editor edice pro samostatnou knihu

Pokud byla hra vydána jako samostatná kniha, obvykle existuje redaktor, kterému je toto vydání připsáno. Použijte slova „Upraveno“následovaná jejich jménem ve formátu jméno-příjmení. Za jméno vložte čárku.

Příklad: Shakespeare, William. Romeo a Julie. Editoval Barbara Mowat,

Citujte Romeo a Julii v kroku 4 MLA
Citujte Romeo a Julii v kroku 4 MLA

Krok 4. Zadejte název a editor antologie, je -li k dispozici

Pokud hra, ke které jste se dostali, pochází z antologie s několika shakespearovskými hrami, zadejte název antologie kurzívou za název hry. Používejte velká a malá písmena, první slovo velká a všechna podstatná jména, zájmena, přídavná jména, příslovce a slovesa. Za nadpis vložte čárku, poté přidejte slova „upraveno“následované jménem editora ve formátu jméno-příjmení. Za jméno redaktora vložte čárku.

Příklad: Shakespeare, William. "Romeo a Julie." The Complete Works of William Shakespeare, editoval Michael A. Cramer,

Citujte Romeo a Julii v kroku 5 MLA
Citujte Romeo a Julii v kroku 5 MLA

Krok 5. Zavřete s informacemi o publikaci

Uveďte název vydavatelské společnosti, za ním čárku a poté přidejte rok vydání. Pokud je hra v samostatné knize, umístěte tečku za rok. Pokud citujete antologii, vložte za rok čárku a poté přidejte zkratku „pp“. a rozsah stránek, kde se objevuje „Romeo a Julie“. Na konci umístěte tečku.

  • Příklad samostatné knihy: Shakespeare, William. Romeo a Julie. Editoval Barbara Mowat, Folger Library, 2004.
  • Antologický příklad: Shakespeare, William. "Romeo a Julie." The Complete Works of William Shakespeare, editoval Michael A. Cramer, Canterbury Classics, 2014, s. 269-305.

Metoda 2 ze 2: Citace v textu

Citujte Romeo a Julii v kroku 6 MLA
Citujte Romeo a Julii v kroku 6 MLA

Krok 1. Identifikujte akt, scénu a řádky ve svých závorkách

U většiny zdrojů uvedete autora a číslo stránky v citaci v textu MLA. U Shakespeara však uvedete číslo aktu, poté číslo scény a poté uvedenou linii nebo rozsah linek. Každé z těchto čísel je odděleno tečkou bez mezer mezi nimi. Citace v závorkách se nachází na konci věty, uvnitř závěrečné interpunkce.

Můžete například napsat: Romeo a Julie se odehrávají ve Veroně, městě v Itálii (1.1.2)

Spropitné:

Když do svého textu zahrnete název hry, vždy ji kurzívou odlište od dvou postav, Romea a Julie.

Citujte Romeo a Julii v kroku 7 MLA
Citujte Romeo a Julii v kroku 7 MLA

Krok 2. Přidejte název hry do závorky, pokud to z textu není zřejmé

I když do textu nezahrnete název hry, váš čtenář může vyvodit, o které hře mluvíte, pokud zmíníte buď Romea nebo Julii. Podobně, pokud je celý váš papír o hře,

Můžete například napsat: Mužské postavy obecně věří, že ženy jsou ignorantské a se slabou vůlí (Romeo a Julie 1.1.16-17)

Spropitné:

Pokud budete název používat často, zeptejte se svého instruktora, zda můžete použít zkratku, místo abyste ji pokaždé psali celou. Standardní zkratka pro Romea a Julii je „Rom“.

Citujte Romeo a Julii v MLA, krok 8
Citujte Romeo a Julii v MLA, krok 8

Krok 3. Použijte lomítko k označení nových řádků při citování

Protože jsou shakespearovské hry psány ve verších, nemůžete v próze jednoduše citovat jeden nebo dva řádky, aniž byste uvedli zalomení řádků. Na konec řádku zadejte mezeru, lomítko a další mezeru. Potom zadejte následující řádek.

Doporučuje: